Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2022.11.27. 21:49A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
 A Diszkoszfórum.hu szabályzata 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.11.23. 12:48
Hozzászólások: 3669
Tartózkodási hely: Juta
1.
A diszkoszforum.hu Fóruma nyilvános. A regisztrált Felhasználók véleményüket, meglátásaikat a Fórum szabályzatában leírtak szerint megfelelő módon fejthetik ki.

2.
A diszkoszforum.hu fórumát a felhasználók ingyenesen vehetik igénybe. A hozzászólások valóságtartalmáért a diszkoszforum.hu szolgáltatója és működtetője semmilyen felelősséget nem vállal.

3.
A diszkoszforum.hu fóruma moderált!
A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat, amelyek:
* akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,
* a diszkoszforum.hu rendszerének vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják,
* tartalma jogszabályba vagy jelen szabályzatba ütközik.

Mivel a moderátorok sem láthatnak minden egyes hozzászólást, ezért kérjük, hogy ha egy Felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint jelen szabályzat valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt a moderátornak.

4.
A diszkoszforum.hu Fórumain a felhasználók bizonyos megkötésekkel olyan álnevet - azaz nick nevet - választhatnak maguknak, amilyet szeretnének.

4/1.
Ezek alól elsődlegesen kivételt képeznek: diszkoszforum, diszkoszforum.hu, moderátor, szerkesztőség elnevezések, illetve ezek különböző számozásokkal, illetve egyéb megjelölésekkel létrehozott változatai,

4/2.
védett név, elnevezés,

4/3.
kortárs vagy történelmi - magyar vagy külföldi - közszereplő, közismert ember neve, művész- vagy beceneve,

4/4.
más jogos és méltányolható érdekeit sértő név, elnevezés,

4/5.
obszcén vagy trágár kifejezés,

4/6.
rasszista, mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő kifejezés,

4/7.
burkolt vagy nyílt reklámhordozó kifejezés,

4/8.
az üzemeltető fórumain már létező vagy ahhoz a megtévesztésig hasonlító azonosító.

5.
Egy hozzászólás közzétételével a Felhasználó lemond a hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, továbbiakban követelése nem származhat ebből.
A diszkoszforum.hu saját belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a Fórumán közzétett hozzászólásokkal, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos-, műszaki-, irodalmi-, vizuális-, hang- és szoftveralkotások tárolását vagy törlését is. A bejegyzés közzétételével a regisztrált felhasználó lemond - az üzemeltető bármilyen formában közzétett - hozzászólása feletti rendelkezési jogáról. Anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére vagy ezek elmaradására, megsemmisülésére alapozva nem támaszthat.

6.
A diszkoszforum.hu moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a Felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

7.
A moderátorok indoklás nélkül törölhetnek hozzászólást (és az arra érkezett válaszokat), törölhetnek témát vagy módosíthatják a topic címét, ha:

7/1.
a vitapartner vagy más személyét sértő hangnemű,

7/2.
személyiségi, illetve közösségi jogokat sértő,

7/3.
adatvédelmi törvényeket sértő,

7/4.
agresszív, fenyegető, félelemkeltő, gyűlöletkeltő,

7/5.
a közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást vagy arra való jelentkezést tartalmaz,

7/6.
a társadalom általánosan elfogadott erkölcsi normáit, a természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékek megbecsülését, bármely világnézeti, vallási meggyőződést sért,

7/7.
népek, nemzetiségek, etnikumok, bármely kisebbségek, nemek, korosztályok közötti hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, akár burkolt formában,

7/8.
más személyes adatait nyilvánosságra hozza,

7/9.
nem a vita tárgyával vagy a topic címével összefüggő,

7/10.
már meglévő hozzászólást vagy topicot ismétel,

7/11.
törölt hozzászólást idéz vagy ismétel,

7/12.
bújtatva vagy közvetlenül valakinek a cégét, szolgáltatásait reklámozza,

7/13.
nicket sértő vagy lejárató, alpári című vagy tartalmú, trágár szavakat tartalmazó,

7/14.
valaki sérelmezi a róla nyitott topic-ot,

7/15.
a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó vagy zavaró,

7/16.
a moderátorok technikai - JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát - vagy tartalmi - a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ún. "offtopic" hozzászólások - rombolásnak minősítik,

7/17.
a diszkoszfórum.hu a témának nem kíván nyilvánosságot biztosítani

8.
A moderátorok indoklás és értesítés nélkül korlátozhatják, letilthatják a hozzászólót, ha:

8/1.
rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon vagy tartalommal szól hozzá,

8/2.
törölt hozzászólást idéz vagy visszamásol,

8/3.
a nick neve vagy e-mail címe közismert közéleti vagy történelmi személyiség, népcsoport, szervezet vagy intézmény nevével egyezik, illetve arra utal vagy azzal közvetlenül összekapcsolható, kivéve, ha a nick és a hozzászóló azonosságáról meggyőződtek,

8/4.
a nick-je megtévesztésig hasonlít már bejegyzett nick-re,

8/5.
a nick-je obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető,

8/6.
a nick-je jogszabályi értelemben védett név,

8/7.
a nick-je más jogos és méltányolható érdekeit sértő név,

8/8.
nincs megadva e-mail cím,

8/9.
kiderül, hogy a megadott e-mail cím nem használható, pl. az arra küldött moderátori levélre nem érkezik válasz,

8/10.
tevékenysége jelen moderálási elvekkel ellenkezik,

8/11.
a moderátor felszólításának ismételten nem tesz eleget.

8/12.
amennyiben ugyanazon személy a fórumon több nick név alatt is szerepel

9.
A tiltás lehet ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy nap, egy hét, egy hónap, végleges. A letiltási tételek nem kötelezően ebben a sorrendben követik egymást; adott esetben akár azonnal kiszabható a legsúlyosabb büntetés is. (A diszkoszforum.hu nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználójának szíves figyelmét arra: alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat. A mérlegelés során vegyék mindenképpen figyelembe, hogy a fórumokat az üzemeltető archiválja, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshető egy-egy regisztrált felhasználó akár összes hozzászólása.)

10.
A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak a diszkoszforum.hu részére. A Fórumon megjelenő hozzászólások és a chat üzenetei csak és kizárólag a diszkoszforum.hu írásbeli hozzájárulásával nyomtathatók, tölthetők le, idézhetők, illetve terjeszthetők.
A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvényt, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit.

11.
A Diszkoszfórum hirdetési szabályzata:
- A fórumon nem üzleti jellegű hirdetést minden olyan felhasználó ingyen elhelyezhet, aki rendelkezik saját akváriumát (vagy többet) bemutató topikkal és/vagy a fórum oldalain legalább 10db, szakmailag értékelhető hozzászólással. A hozzászólások tartalmi értékelése a moderátorok és adminisztrátorok joga és kötelessége. Amennyiben olyan hirdetés jelenik meg, melynek a szerzője a fenti kritériumnak nem tesz eleget, a hirdetés törlésre kerül.
A diszkoszhalas hirdetések tartalmára vonatkozó külön elvárások:
- a méret megjelölése (a diszkoszhalat hosszában, az orrhegytől a farok úszó tövéig mérjük /Standard Length – azaz standard hosszúság/)
- a származási ország megjelölése
- ár megjelölése forintban vagy egyéb fizetőeszközben, az elszámolási árfolyam feltüntetésével
- az „ár megegyezés alapján” és ehhez hasonló szófordulatok nem megengedettek és a hirdetés törlését vonják maguk után
- a hirdetésben szereplő hal(ak)at ábrázoló fénykép csatolása
- vadbefogott halak esetén - amennyiben a konkrét halakat ábrázoló képek nem hozzáférhetőek – a befogóhelynek megfelelő színváltozatot legjobban reprezentáló halról készül fénykép csatolása.

A hirdetésekkel kapcsolatos egyéb rendelkezések:
- A hirdetéseknek tartalmaznia kell az eladásra kínált termékek árát.
- Üzleti jellegű hirdetés kizárólag a diszkoszfórum.hu tulajdonosával történő előzetes egyeztetés alapján helyezhető el.
- A diszkoszforum.hu fenntartja a jogot, hogy a minőségileg kifogásolható és/vagy beteg halakat kínáló hirdetést eltávolítsa az oldalról.
- Amennyiben a hirdetés érvényét veszti, jelezd az adott topikban, hogy a hirdetés lezárásra kerülhessen.

12.
A témák és a hozzászólások létrehozásánál az alábbi szempontokat legyetek szívese figyelembe venni:

- A Diszkoszfórum elsődleges nyelve a magyar. Ennek megfelelően kérünk minden felhasználót, hogy a hozzászólásait a magyar nyelv alapvető szabályainak megfelelő módon tegye közzé! Az anyanyelvvel való hanyag és méltatlan bánásmódot a moderátorok alap esetben szerkesztéssel, kirívó esetben a hozzászólás törlésével honorálják.
- Idegen nyelvű szöveget csak a mellé csatolt magyar fordítással és a forrás megjelölésével együtt lehet a fórumon közzé tenni.
- Ha újonnan érkezett vagy, akkor jó néven vesszük, ha írsz magadról néhány sort a "Magunkról" menü alatt (viewforum.php?f=27) alatt. Minden új felhasználó NYISSON ÚJ TÉMÁT a saját nick-ét megadva címként (lásd a már meglévő bemutatkozásokat)! Így minden felhasználónak saját kis topicja lesz, ahol újonnan regisztráltakat bárki üdvözölheti és nem lesz a bemutatkozásokból egy ordenáré nagy, áttekinthetetlen leves.

- A közleményeket és a globális közleményeket kérem, mindenki olvassa el, mert fontos információkat tartalmaznak. Ezek minden egyes alfórumban megjelennek, az alfórum saját témái felett egy külön szekcióban.

- Ha a megadott fő témák valamelyikébe illő kérdésetek vagy közölnivalótok akad, akkor annak indítsatok új témát! Ennek az az oka, ha teszem azt, valaki kérdez valamit a kop.féreggel kapcsolatban, majd ugyanazon a témán belül valaki más is feltesz egy kérdést, akkor a válaszok elég csúnyán össze tudnak keveredni. (Lásd: akvarista.hu; akváriummagazin.hu; etc.)

- Amennyiben olyan téma van, amelyik egyik, már meglévő fórumba sem illeszthető bele, szóljatok és csinálok egy neki való fórumot. Remélem azért, hogy sikerült egy eléggé átfogó válogatást csinálni a már meglévő témákkal.

A fenti szabályzat a közzététel pillanatától számítva érvényes.

_________________
facebook.com/thexinguary


2013.01.01. 17:34
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 1 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron